Mededeling

Muziekpraktijk Muza is weer deels actief. Neem contact op voor vragen over de mogelijkheden..

bootje

Muziektherapie en aangepaste muzieklessen

Kinderen en jongeren die extra begeleiding nodig hebben, en tegelijkertijd belangstelling hebben voor muziek, zijn bij Muza goed op hun plek.

Muziektherapie

Mijn ervaring is dat deze 'muziekkinderen', muziektherapie vaak ervaren als een soort van 'thuiskomen'. Ze worden hier letterlijk gehoord en begrepen en ze krijgen ook respons. Hun muzikale uitingen klinken in de oren van ouders en leerkrachten niet altijd als wat je gangbare muziek zou noemen. Maar voor henzelf zijn deze uitingen zeer belangrijk, ze communiceren op deze manier, uiten hun gevoelens, zoeken naar contact. Ik ga in op deze uitingen en maak zodoende contact met ze, geef antwoord en kan ze verder op weg helpen.

Muziektherapie is niet resultaatgericht in de zin dat het kind iets op muziekgebied moet bereiken.

muziektherapie

Aangepaste muzieklessen

Wanneer een kind dat extra begeleiding nodig heeft, ook graag een muziekinstrument wil leren bespelen, kan het volgen van aangepaste muzieklessen uitkomst bieden. Deze muzieklessen worden aangepast aan de mogelijkheden van het kind of jongere. Er wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met het leertempo en de concentratieboog van het kind.

Ook hier ervaren de kinderen een veilig gevoel door zichzelf te kunnen zijn, met al hun doen en laten. Hun eigen speciale manier van muziek maken wordt hier gezien, gehoord, geaccepteerd en begrepen. Er is letterlijk weerklank.

muziektherapie

Wil je meer weten over muziektherapie of aangepaste muzieklessen? Wil je eerst kennis maken? Maak gerust een afspraak.

Tarieven.

Zie ook Muziek & Mindfulness

Muziek maakt Slim