Mededeling

Muziekpraktijk Muza is weer deels actief. Neem contact op voor vragen over de mogelijkheden..

bootje

Ivriet (modern Hebreeuws)

Ik geef graag les in mijn moedertaal, een prachtige taal, oorspronkelijk zeer oud, maar een taal die nog steeds aan het vernieuwen is.

Ik geef privé- of groepslessen Ivriet in lezen, schrijven, spreken en... zingen!

Spreken

Door gesprekken te voeren over alledaagse dingen kun je het beste een taal leren. Dit doen we door onderwerpen te bespreken die de leerling interesseren.

Lezen en schrijven

Er zijn verschillende methodes verkrijgbaar voor het leren lezen en schrijven in het Ivriet. Sommige mensen hebben al enig ervaring met Hebreeuws/Ivriet en dan zoeken we samen naar een methode in een passend niveau.

ivriet

Ivriet is een Semitische taal, dat betekent dat voor de meeste Europeanen er niet veel overeenkomst is met de talen waarmee ze bekend zijn. Toch is het verbazingwekkend om steeds weer woorden tegen te komen die vanuit de oude talen in de moderne talen zijn terecht gekomen. Voorbeelden : אויר (fonetisch: avier) = air; ארץ (fonetisch: erets) = earth/ aarde. Daarnaast zijn er veel woorden die via het Bargoens ('Amsterdams') in het Nederlands terecht zijn gekomen, zoals tof, mazzel, gozer etc.

Zingen!

De Israëlische cultuur is rijk aan mooie melodieën en teksten. Als de leerling er belangstelling voor heeft, kan het leren van liedjes in het Ivriet, naast de 'gewone' les, een mooie manier zijn om de taal beter te leren kennen, en eigen te maken.

ivriet zingen

Tarieven

Voor tarieven zie tarieven.